Magic.

DSC_0024
Baller. Red. 2008

**
McD.

Aku tengah duduk dengan 3 orang kawan aku tiba-tiba datang sekumpulan perempuan melayu yang mungkinnya pelajar IPTA, duduk dekat dengan meja aku. Mereka mungkin bising but they were beautiful. One of them, ada yang aku rasa aku kenal. Tapi aku tak sure.

Aku cuba magic aku. Magic untuk buat orang pandang. Just stare at them and just hope they stare back at you.

Dalam hati aku. "pandang, pandang, pandang, pandang sini. Pandang pandang pandang pandang.! " hah..Sekali menjadi gak jampi aku. Dia pandang. And senyum.

Lepas tu aku balik je. Tak memberi maksud apa pun.

**
Majlis kahwin.

Omaigadd ada satu group perempuan lawa duduk kat meja hujung. As a perfectly dressed visitor, me and my group of 2 friends, pergi cari port paling dekat dengan meja diorang. And then in strange twist of fate, there was 'she'. She means one of the lucky girl i choose over the group.

"Pandang,"pandang, pandang, pandang, pandang sini. Pandang pandang pandang pandang.! " Huiyo, dia pandang. Menjadi!.. Good one. Tapi dia hanya pandang sekilas. Pusing balik kepala sambil nampak something. Something extraordinaire. Something like OMG, She curled her lips over her teeth.

**
Another week passes. this particular place where people go there to eat.

Saturday night was a very good night that day. People come and go. Tengah mencari je orang-orang yang baik. Tak jumpa pulak. Then datang satu couple yang aku pun rasa aku kenal the girl. They seem dah jarang tak nampak bersama. What would be the problem there?. Long distance. HAHA Crap.

Ada performance time tu. Entah. Entah dari mana dapat angin nak buat magic tu lagi. Tiba tiba try.

"Pandang,"pandang, pandang, pandang, pandang sini. Pandang pandang pandang pandang.! " She tilt her very eyes to me and smile. oh gila melting.

Lepas tu dia senyum kat BF dia and then go.

**
Tak ada apa pun berlaku. Magic tu berkesan camtu je.



4 comments:

Anonymous said...

hahahahaha!!!!!!!!
ko gedik ape arep..
aduhai..

fishy said...

ngee~
nak try jugak la. haha.
i like the melting part. =D

M. Saddam said...

good one arif!..haha..anonymous tu bunyi macam daeng

revs Chapman said...

ehheehe thank you thank you..:)
dia je panggil aku arepp...sape lagi kn?..ahaha