wishlist

Tetiba dapat ilham nak wishlist baru. Keh keh keh. Wishlist je. Dapat, Alhamdulillah, tak dapat, Redha je..hehe..

OK2..first off...while this may sound so technical or ridiculous to you, it is just wishlist by the way. heh

1. New DSLR body. D90 looks very catchy, the same goes with the functions inside it. But D300 is quite yummy!..Both body got very pleasant noise reduction. Nyum2.

2. Nikkor 50mm f/1.8. Basically known as Potraiture lens, quite nice, the bokeh is the tak ingat dunia. Haha. Cheap and Old lens. Nyum2.

3. Nikkor 80-200 f/2.8. Generally also know as fast lens, indeed an old lens but who cares by the way as long as you know how to make good picture out of it.

4. Tamron 17-50 F/2.8. Huehehe..very desirable lens. Constant aperture 2.8 at every focal length. Nice2.

5. Tokina 12-24 F/4. Huehuehe again. Wide plus sharp lens. I know i got already ultra wide lens, but that lens turn out not that sharp. But it is ultra wide lens by the way.

6. 1992 BMW 320i E30. with SR20 engine swapped. or the least, The stock 2 door BMW e30 , Preferably with Mtech Bodykit

7. A new workplace. My laptop is getting slower and slower. Maybe i'll get a new high spec Laptop or Desktop. Nice kan?

8. World Peace.I want the world to be peaceful as it can be. No war, no economy crisis, no Politic crysis, no bullshit.

9. Racing. I want to get involve in GRA, and Rally. and drifting also ler.

So, hopefully, you all pray for me and i also pray for me and you all to get this thing for this year. Frankly and truthfully i must say, i want number 6.

3 comments:

naurah said...

thanks kerana membaca and thanks ada respon jugaklah kan.

tp part yg agak nau tak puas hati laa. the one yg pasal spm's result tu. ref igt nau serious ke cakap benda merepek2 tu? helloooo nau tak sebodoh itu okay. nau terima keputusan nau macamtu. tp ta adalah sampai tak percaya kat allah n semua semua tuu. nau igt nau cam 'agak main2' camtu tade apalah en. tgok2 u take it so seriouslyyyy. apa boleh buat enn. alhamdulillah sampai sekarang ni nau masih hidup. n tak commit suicide pun itu hari.

okay, pasal jumpa.
nau tak kisah pun kawan dengan siapapun. sejahat jahat rang tu, dia masih ada baiknya kan? nau tak takut laa *uh..sikit. tapi berapa kali nau nak kena btau ref yg nau percaya ref.. nau percaya semua kawan rapat nau. oh,sekarang kita dah tak rapat lagi.

oh malam yg ref busy tu. ya ya ya. memang agak selfish la jugak kan. nau sendiri pun tatau kenapa boleh jadi macamtu. bg ref saya sungguh pentingkan diri sendiri. biarlah. benda dah lepas en. oh, nau tak minta maaf eh? tak pernah ke? haihs. tak semua orang sempurna kan. bak kata kawan nau yg dah tua tua tuu. NAU TAK MATANG LAGI.. ye memang pun. jadi, bertolak ansur sama saya kadang kadang boleh kann?? hmm. ta apalah. dah lepas.
dan lagi satu,bukan nau taknak jaga hati orang lain. tapi org pun asek sakitkan hati nau jea. sampai tak tertanggung nih. terima kasihla sebab masih mampu bersabar.
um. tapi en. apa maksud ref, ref cakap mangsa ke berapa uh?? okaylaaah. cerita hidup nau nih mungkin ada kaitan sikit macam cerita MATAHARI akan dtg kat tv3. oh tgoklahh. kalau ada masa. *sambung balik.

nau memang nak jumpa ref. tapi thing dah jadi macamni kan. so better tak payah jumpa. kalau jumpa pun nak buat apa? nak sakitkan hati masing2? better tak payah. okay, sekarang ni keadaan buat kita blame masing2. okay. nau mengaku nau salah dr mula. salah sebab contact ref. salah sebab ganggu ref. okay. kenapa tak btau nau yg ref time tu cam 'tak okay'?? kalau ref btau, sampai kiamat pun nau takan kacau laa.uh? *yes sedang blame u.

ehh. ni yang terakhir lah kowt. oh pasal hati ke hati aa. hm. ini bercakap terus terang tanpa selindung okay. nau suka ref bukan sehari dua okay. dah lama. biar nau jelah yg tahu berapa lama. eventho ref cam 'makihamun' nau en. tapi nau still suka kat ref lg and masih boleh bersabar. plus,kalau ref tak suka cara nau suka ref. then pegilah jauh jauh. kalau perlu sakitkan hati nau, buat jelah. saya sudah biasa. mungkin ref fikir ref ni mangsa. tp nau rasa tidak. entahlaa. benda yg dah lepas buat nau jd macam ni kowt. kurang siuman ah kadang2.

hm, sekarang ref tak perlu risau. sebab hati saya sudah kosong. and nau pun tau ref memang tade hati pun kat nau. tape tape. kata org,benda yg jadi ni buat kita lebih matang. "tapi kenapalah ak nih tak matang2" otak udang betul. hmm. nau rasa sampai sini jelah kowt apa yg nau nak cakap. rasa tak puas. tapi tatau nak cakap apa lg.
oh yg terakhir sekalii.

nau na minta maaf bukan sebab ref minta. nau sendiri yg na minta maaf. sepanjang ref kenal nau,ada je yg menyusahkan en? biasalah kena layan budak retarded ni en. sekarang ref sudah bebas *sebelum ni pun ref mmg dah bebas. okaylaa.

assalamualaikum.

Ain Nadiah said...

er.
yg komen before nie,
komen ke surat cinta.??
haha
:D

revs said...

adewww aaaa..heh