Self Complaint

Nunin, August 2009

Kadang2 aku rasa aku ni jahat jugak. Haritu ada orang mintak tolong ajar pasal photoshop, katanya nak editing macam aku, yang aku pelik, aku sendiri pun tak tau editing aku macam mane. So, sebagai seseorang yang tak kedekut ilmu, aku pun share laa benda2 yang aku tau. Sharing is Caring kan?

But then, benda yang aku rasa, pada aku, jahat gila kan, bukan ape, aku selalu ejek diorang ni (merujuk kepada orang yang aku penah ajar sikit2 dulu), cam Loser, Poyo and mengarut. Tah pape. Kesian diorang. ahaha. Padahal aku pun edit camtu gak dulu.

Aku bukan apa, dah ajar kao2 pun, editing masih level tu, tak pernah amek masa nak modified sendiri atau buat sendiri editing. Memang la mula2 start macam guna photoshop biasa2 je, guna filter gallery je, guna smudge stick je, pastu add up sikit dengan Rough Pastels, pastu combine pulak dengan Conte Crayon.

Atleast kan, tolong aaa develop satu benda yang lain dari orang, walaupun susah dah nak buat camtu zaman2 ni. Macam aku skarang, more to mild and minor editing and untuk Photoshop tu aku guna sebagai Digital Darkroom yang edit levels ke, colour ke, ape ke. Camtu je.

Jahat gile.

1 comment: